MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Często mamy tendencję do złego oszacowywania prawidłowej...
fot. LA MM / Pexels

7 prostych kroków do schudnięcia bez diety. Zacznij dziś, a letnie sukienki kupisz o rozmiar mniejsze

Zwracaj uwagę na wielkość porcji

Często mamy tendencję do złego oszacowywania prawidłowej porcji jedzenia. Jemy albo zbyt małe posiłki, po których jesteśmy szybciej głodni i zaczynamy podjadać, albo sięgamy po zbyt duże porcje, które z pewnością nie pomagają utrzymać prawidłowej masy. Dokładne zapotrzebowanie kaloryczne warto ustalić z dietetykiem, bo jest ono zależne od wieku, płci, wzrostu, wagi i aktywności fizycznej. Przeciętne zapotrzebowanie kaloryczne szacuje się na poziomie 2-2,5 tys. kalorii i powinno być rozłożone na: śniadanie – około 300-500 kalorii, drugie śniadanie – ok. 200-300 kalorii, obiad – 500-700 kalorii, podwieczorek – 200-300 kalorii, kolacja – 400-600 kalorii.

Zobacz również

Konie spłonęły w pożarze wiaty w Czerwionce. Pożar wyrządził straty na 400 tys. zł!

Konie spłonęły w pożarze wiaty w Czerwionce. Pożar wyrządził straty na 400 tys. zł!

Autobusy MPK w Poznaniu przechodzą na emeryturę. "Czas na zasłużony odpoczynek"

Autobusy MPK w Poznaniu przechodzą na emeryturę. "Czas na zasłużony odpoczynek"

Polecamy

Wyrzucać czy nie? Lekarz mówi o skórce pomarańczy. To niewiarygodne

Wyrzucać czy nie? Lekarz mówi o skórce pomarańczy. To niewiarygodne

Najlepszy syrop z mięty z przepisu mojej mamy. Na trawienie, ból brzucha i zaparcia

HIT DNIA
Najlepszy syrop z mięty z przepisu mojej mamy. Na trawienie, ból brzucha i zaparcia

Boskie ciasto z czereśniami i budyniem. Zapiszesz ten przepis do ulubionych

Boskie ciasto z czereśniami i budyniem. Zapiszesz ten przepis do ulubionych