Opolskie Smaki – przepis na kapustę z grochem
Składniki:
pół dużej główki kapusty (ok.1 kg)
4 duże ziemniaki
1 szklanka łuskanego grochu
sól, pieprz
cebula
słonina
Wykonanie:
Kapustę pokroić, obgotować do miękkości, odcedzić. Groch ugotować, gdy będzie już miękki dodać pokrojone na połówki ziemniaki. Wszystko ponownie należy ugotować aby ziemniaki były miękkie. Z grochu odlewamy wodę i ugniatamy tłuczkiem. Mieszamy z kapustą. Kawałek słoninki smażymy z cebulką i polewamy kapustę z grochem. Smacznego!
Czytaj Kronikę policyjną Lubelszczyzny
Czytaj nasz luźny serwis - Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?