6 z 10
Poprzednie
Następne
Śniadanie wielkanocne, czyli czego nie może zabraknąć na stole (PRZEPISY i ZDJĘCIA)
Śniadanie Wielkanocne
JAJKA FASZEROWANEJajka z pieczarkami: 4 jajka, 20 dkg pieczarek, szczypiorek, majonez, sól, pieprz. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. W miseczce rozcieramy żółtka widelcem, dodajemy szczypiorek, przyprawy i 3 łyżki majonezu. Farsz nakładamy do białek, dekorujemy. Jajka z tuńczykiem i papryką: 4 jaja, tuńczyk w sosie własnym (duże kawałki), świeża papryka, sól, pieprz. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. W miseczce rozdrabniamy tuńczyka, dodajemy drobniutko pokrojoną paprykę, solimy, pieprzymy. Farsz nakładamy do białek.