- Na warsztatach będziemy poznawać tajniki tradycyjnej lubelskiej kuchni i będziemy robić produkty lokalne – zapowiada Karolina Suska, dyrektor Gminnej Biblioteki i Domu Kultury w Łaziskach, organizator przedsięwzięcia. Między innymi gryczaki, cebularze, ciasta owocowe, kapuśniaki z kaszą gryczaną i grzybami oraz barszcz biały z kapusty.
Warsztaty są jednodniowe. Zaplanowane są od 4 do 6 lipca. Prowadzone będą zarówno w Łaziskach, jak i Niedźwiadzie Dużej i Braciejowicach. – Jednorazowo w warsztatach może wziąć udział od 10 do 12 osób. Zapraszamy wszystkich chętnych, zarówno panie jak i panów, bo są jeszcze wolne miejsca a warsztaty są bezpłatne – zachęca.
Przygotowanych specjałów popróbować będzie można w niedzielę, 7 lipca o godz. 15, w siedzibie GBiDK w Łaziskach. Tego dnia zaplanowane jest podsumowanie całego projektu w ramach którego organizowane są również warsztaty kulinarne. – Zaprezentujemy stroje zespołu „Powiśle”, będą występy, degustacja kuchni regionalnej i prezentacja rękodzieła – wylicza zaplanowane atrakcje Karolina Suska.
Czytaj Kronikę policyjną Lubelszczyzny
Czytaj nasz luźny serwis - Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?